+606 232 5821 sales@central-cables.com.my

Siapa Kami


Latar Belakang Syarikat

CENTRAL CABLES BERHAD adalah syarikat diperbadankan Malaysia sejak tahun 1967. Kami beroperasi dari dua kemudahan dengan keluasan gabungan 491, 000 kaki persegi dan kapasiti pengeluaran sebanyak RM400 juta. Kami menghasilkan kabel kuasa dan kawalan dan konduktor terdedah hingga sistem 500kV, yang mematuhi piawaian Suruhanjaya Elektro-teknikal Antarabangsa (IEC), Piawaian British (BS) dan SIRIM (Malaysia). Kami mendapat pengiktirafan ISO 9001: 2015 untuk Sistem Pengurusan Kualiti oleh IQNet dan SIRIM QAS.

Untuk maklumat lebih lanjut, sila hubungi yang berikut:

Syazwani Shahruddin

Nombor Telefon :+6013 7031 746
Email : syazwani@central-cables.com.my

Visi, Misi & Nilai Teras

Visi kami

Untuk menjadi pengeluar kabel dan wayar pilihan utama

Misi kami

Kami komited dalam menghasilkan produk dan perkhidmatan yang cemerlang

Nilai Teras

Collaborate
Excellence
Nurturing
Trust
Respect
Agile
Lead by reputation

Pasukan Kami

Produk & Perkhidmatan


Produk Teras Kami

Produk kami banyak digunakan dalam projek infrastruktur, harta tanah dan pembangunan campuran di Malaysia dan luar negara. Produk kami juga digunakan dalam setiap tahap penghantaran dan pengedaran elektrik, dari saluran penghantaran 500kV hingga wayar elektrik di rumah anda.

Produk teras kami:

           

         Kabel Kuasa Bertebat XLPE                            Kabel Kuasa Bertebat PVC                  Kabel Bundle dan Telanjang (ABC)

Untuk maklumat lebih lanjut, sila hubungi yang berikut:

Koh Wee Leong
Nombor Telefon : +60123345881
Email : kohwl@central-cables.com.my

Persijilan & Pengiktirafan

Orang


Peluang Pekerjaan

Sebarang pertanyaan, sila e-mel ke ycchu@central-cables.com.my atau sila WhatsApp atau hubungi +6016 6411 878

Pohon
ccb-job-opportunity
ccb-internship

Latihan Industri dialu-alukan

Kami mengalu-alukan pelajar praktikal untuk meneroka persekitaran kerja yang sebenar. Hantarkan e-mel kepada kami, jika anda ingin sertai dengan kami di hasrina@central-cables.com.my  atau sila hubungi kami atau WhatsApp di +6013 9821 746

Pohon

Pembangunan

Kami sentiasa berusaha untuk meningkatkan pengetahuan dan kemahiran pekerja kerana ia membantu dalam mengembangkan dan memupuk mereka menjadi sumber yang lebih dipercayai yang akhirnya memberi manfaat kepada syarikat. Dalam industri di mana teknologi dan inovasi tidak mempunyai batasan, kami memastikan pekerja kami memandang serius peningkatan kemahiran atau aktiviti pengembangan pekerja.

ccb-development

Testimoni


Syafiqah Aqillah
Pelajar Praktikal Penyelidikan & Pembangunan
"Menjadi sebahagian daripada Central Cables Berhad, adalah salah satu keputusan hebat yang pernah saya lakukan kerana saya memperoleh banyak pengalaman dan belajar perkara baru dari kakitangan mengenai pengeluaran kabel. Saya sangat gembira dan bersyukur dapat diterima sebagai salah satu keluarga walaupun untuk seketika”
Hazim Musa
Pelajar Praktikal Kawalan Kualiti
Terima kasih kerana menerima saya menjalani latihan industri di sini. Banyak perkara baru yang saya pelajari di sini dan saya akan menggunakannya sebaik mungkin di masa hadapan. Saya berharap suatu hari nanti kita dapat bertemu lagi sebagai ahli syarikat atau pelanggan pada masa akan datang. Saya akan sangat merindui orang dan persekitaran kerja Central Cables Berhad!
Lim Li Jing
Pelajar Praktikal Pengeluaran
Saya sangat bertuah kerana mendapat peluang untuk menyertai keluarga besar Central Cables Berhad ini. Saya sangat gembira menjadi salah seorang anggota Jabatan Pengeluaran. Saya akan merindui semua kakitangan CCB dan kakitangan pejabat Production walaupun magang saya telah berakhir. Sekali lagi, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada mereka yang telah membantu saya semasa menjalani latihan dan semua bantuan yang diberikan sangat dihargai.

Catatan Terkini


Asean Super 8 Virtual Exhibition 2021

Come and visit our Asean Super 8 International Construction Week (ICW) 2021 Virtual Exhibition on 1 – 30 Nov 2021 (10am – 6pm) at www.super8asean.com . Join our mini contest and win some prizes! Click the link below to join our contest. https://forms.office.com/r/dQ3j9j3iHp  96,060 total views

 96,060 total views

Majlis Bantuan Kebajikan Persekolahan Sesi 2021

Majlis Bantuan Kebajikan Persekolahan Sesi 2021 anjuran PERTUBUHAN KELUARGA MISKIN BANDAR NEGERI MELAKA yang diadakan pada 28 Disember 2020. Kami amat berbesar hati dapat diberi peluang untuk bersama menghulurkan bantuan persekolahan bagi anak-anak yang memerlukan. Kami doakan agar anak-anak ini menjadi insan yang cemerlang #TogetherTowardsTomorrow  104,486 total views

 104,486 total views

Back To School 2021

Sambutan Program “Back To School 2021” pada Jumaat (8/01/2021) yang lalu berjalan dengan lancar. Program ini masih meriah walaupun tanpa kehadiran anak-anak dengan mengikut SOP yang telah ditetapkan oleh pihak Kerajaan. Program ini juga mendapat tajaan dari beberapa pihak pembekal CENTRAL CABLES BERHAD seperti : Tan Song Poh Manufacturing Press Metal Bintulu Sdn Bhd Weng…

 104,366 total views

Baca Semua Catatan