+606 232 5821 sales@central-cables.com.my

Siapa Kami


Latar Belakang Syarikat

CENTRAL CABLES BERHAD adalah syarikat diperbadankan Malaysia sejak tahun 1967. Kami beroperasi dari dua kemudahan dengan keluasan gabungan 491, 000 kaki persegi dan kapasiti pengeluaran sebanyak RM400 juta. Kami menghasilkan kabel kuasa dan kawalan dan konduktor terdedah hingga sistem 500kV, yang mematuhi piawaian Suruhanjaya Elektro-teknikal Antarabangsa (IEC), Piawaian British (BS) dan SIRIM (Malaysia). Kami mendapat pengiktirafan ISO 9001: 2015 untuk Sistem Pengurusan Kualiti oleh IQNet dan SIRIM QAS.

Untuk maklumat lebih lanjut, sila hubungi yang berikut:

Syazwani Shahruddin

Nombor Telefon :+6013 7031 746
Email : syazwani@central-cables.com.my

Visi, Misi & Nilai Teras

Visi kami

To be the leading cables and wire manufacturer of choice

Misi kami

Kami komited dalam menghasilkan produk dan perkhidmatan yang cemerlang

Nilai Teras

Commitment
Excellence
Nurturing
Together
Responsive
Accountable
Lead by reputation

Pasukan Kami

Produk & Perkhidmatan


Produk Teras Kami

Produk kami banyak digunakan dalam projek infrastruktur, harta tanah dan pembangunan campuran di Malaysia dan luar negara. Produk kami juga digunakan dalam setiap tahap penghantaran dan pengedaran elektrik, dari saluran penghantaran 500kV hingga wayar elektrik di rumah anda.

Produk teras kami:

           

         Kabel Kuasa Bertebat XLPE                            Kabel Kuasa Bertebat PVC                  Kabel Bundle dan Telanjang (ABC)

Untuk maklumat lebih lanjut, sila hubungi yang berikut:

Koh Wee Leong
Nombor Telefon : +60123345881
Email : kohwl@central-cables.com.my

Persijilan & Pengiktirafan

Orang


Peluang Pekerjaan

Sebarang pertanyaan, sila e-mel ke ycchu@central-cables.com.my atau sila WhatsApp atau hubungi +6016 6411 878

Pohon
ccb-job-opportunity
ccb-internship

Latihan Industri dialu-alukan

Kami mengalu-alukan pelajar praktikal untuk meneroka persekitaran kerja yang sebenar. Hantarkan e-mel kepada kami, jika anda ingin sertai dengan kami di hasrina@central-cables.com.my  atau sila hubungi kami atau WhatsApp di +6013 9821 746

Pohon

Pembangunan

Kami sentiasa berusaha untuk meningkatkan pengetahuan dan kemahiran pekerja kerana ia membantu dalam mengembangkan dan memupuk mereka menjadi sumber yang lebih dipercayai yang akhirnya memberi manfaat kepada syarikat. Dalam industri di mana teknologi dan inovasi tidak mempunyai batasan, kami memastikan pekerja kami memandang serius peningkatan kemahiran atau aktiviti pengembangan pekerja.

ccb-development

Testimoni


Syafiqah Aqillah
Pelajar Praktikal Penyelidikan & Pembangunan
"Menjadi sebahagian daripada Central Cables Berhad, adalah salah satu keputusan hebat yang pernah saya lakukan kerana saya memperoleh banyak pengalaman dan belajar perkara baru dari kakitangan mengenai pengeluaran kabel. Saya sangat gembira dan bersyukur dapat diterima sebagai salah satu keluarga walaupun untuk seketika”
Hazim Musa
Pelajar Praktikal Kawalan Kualiti
Terima kasih kerana menerima saya menjalani latihan industri di sini. Banyak perkara baru yang saya pelajari di sini dan saya akan menggunakannya sebaik mungkin di masa hadapan. Saya berharap suatu hari nanti kita dapat bertemu lagi sebagai ahli syarikat atau pelanggan pada masa akan datang. Saya akan sangat merindui orang dan persekitaran kerja Central Cables Berhad!
Lim Li Jing
Pelajar Praktikal Pengeluaran
Saya sangat bertuah kerana mendapat peluang untuk menyertai keluarga besar Central Cables Berhad ini. Saya sangat gembira menjadi salah seorang anggota Jabatan Pengeluaran. Saya akan merindui semua kakitangan CCB dan kakitangan pejabat Production walaupun magang saya telah berakhir. Sekali lagi, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada mereka yang telah membantu saya semasa menjalani latihan dan semua bantuan yang diberikan sangat dihargai.

Catatan Terkini


Bahagian 1 (h) - Konduktor

Ujian rutin hendaklah diuji pada konduktor untuk menentukan rintangan DC konduktor pada suhu 20 oC dan nilai yang diukur tidak boleh melebihi maksimum yang sesuai yang dinyatakan dalam jadual IEC 60228 dan BS 6360. Ujian jenis ini dilakukan pada sampel 1 meter di makmal menggunakan dua…

 19,243 total views

Bahagian 1 (g) - Konduktor

Daya tahan semasa bergantung pada keratan rentas konduktor dan bahan dari mana ia dibuat. Kerumitan laluan kabel dan kekangan persekitaran seperti kedalaman penguburan, jenis tanah juga akan mempengaruhi peringkat semasa. Ini sering disebut sebagai "faktor penghinaan". Oleh itu jurutera dan pereka, ketika mengira beban kuasa ...

 21,254 total views

Bahagian 1 (f) - Konduktor

Almost any type of copper or aluminium conductor produced today undergoes concentric stranding to build up to a desired cross-sectional area. For instance it is much more practical and cost effective to produce a 19-wire 35mm2 conductor than to produce a single solid 35mm2 conductor.  23,487 total views

 23,487 total views

Baca Semua Catatan